SWEJS

Jazzkonsert på lunchen en fredag i månaden 

mitt i Stockholm


Om SWEJS

SWEJS är en ideell förening som startades av ett gäng jazzentusiaster för lite drygt 25 år sedan. Vi presenterar svenska och internationella jazzartister i toppklass. Alltid på en fredag i månaden tillsammans med en god lunch i en härlig miljö mitt i Stockholm. 


Mer om vår historia nedan. Adress och karta längst ner på sidan.

(SWEJS finns sedan 1999  även i Göteborg. swejsgoteborg@gmail.com)

Isabella Lundgren från sitt uppträdande 2022

Varför heter vi SWEJS? - En kort historik

I slutet av förra seklet förverkligade ett jazzälskande kompisgäng idén, att på ideell grund och till självkostnadspris få dela glädjen att spisa både jazz och lunch tillsammans med likasinnade en gång i månaden. Bra jazz och god mat i en behaglig miljö mitt i Stockholm var själva grunden.

Tack vare ett starkt ideellt engagemang, där alla drog sitt strå till stacken, satte man igång på dåvarande Scandic Hotell vid Stureplan.  Det hela döptes, lite vitsigt efter amerikansk modell, till Swedish Executive Jazz Society – SWEJS – alltså. Idag kallar vi oss kort och gott bara SWEJS.

Lokalerna har skiftat några gånger under åren beroende på pris och möjligheter. I takt med tiden har förstås också kompisgänget och styrelse genomgått förändringar. Föreningsarbetet har formaliserats till dagens skatteskrivna ideella förening, som håller årlig stämma där alla medlemmar kan delta och påverka. Allt arbete sker ideellt, utom medlemsregistret.

SWEJS har blivit populärt både bland publik och artister, och de flesta svenska toppmusiker inom jazzen har stått på programmet genom åren. Detta sporrar oss förstås att fortsätta i samma anda som grundarna tänkte sig.  

Sedan 1999 finns SWEJS även i Göteborg.

Peter Asplund hos SWEJS våren 2022
Isabella Lundgren hos SWEJS våren 2022

SWEJS mitt i Stockholm

Lokalen är i Odd Fellow-huset, Västra Trädgårdsgatan 11, i Stockholm 

ett stenkast från Kungsträdgården. 

Konserten startar kl. 12. Från kl 11.00, välkomnar vi och huspianisten med lite ”lunchmusik".

SWEJS på Facebook

Bli gärna medlem i vår Facebook-grupp och få uppdateringar om allt som händer på luncher

Till Facebook