2020-02-11

21 februari Swedish Swing Society

År 1935 bildades den svängigaste jazztrion som världen någonsin skådat eller hört. Det var den stora stjärnan och klarinettisten Benny Goodman som slog sig ihop med pianisten Teddy Wilson och trumslagaren Gene Krupa som satte fart på denna typ av kammarjazz och gjorde fantastisk succé. Ett gäng som går i dessa herrars fotspår och till och med i skor med samma skonummer är den grupp som SWEJS:arna får uppleva denna fredag, nämligen Swedish Swing Society med Antti Sarpila trakterande klarinetten, Ulf Johansson Werre  vid pianot och ibland hållande i sin trombon och Björn Sjödin sittande på trumpallen. I det här supermusikaliska sällskapet räds man inte heller rollbyten med Antti spelande piano och Ulf grabbande tag i sångmicken. Finländske Antti är en ny bekantskap för SWEJS. Han hanterar klarinetten briljant och visar att hans spel är släkt i rakt nedstigande led från legendarer som Benny Goodman, Sidney Bechet och Bob Wilbur – absolut världsklass således. Ulf känner vi från tidigare och han kommer att visa att han är historiens mest musikaliska medicine hedersdoktor. Likaså är Björn en känd storhet för oss, senast från konserten med Claes Janson. Antti är så assimilerad i gruppen så att man håller fast vid attributet ”Swedish” i bandnamnet.

Tider, plats och priser: Kassan öppnar 10.20, baren öppnar och mingelmusiken startar 11.00, konserten 12.00 till ca 13.15. V:a Trädgårdsgatan 11A är adressen.

Entré inkl. lunch är 280 kr för medlem, 350 kr för övriga (helst Swish eller kontanter men kort kan accepteras. Swishbetalare som betalar till vårt nya swishnummer  123 166 2493 före 08.00 den 24/1 undviker kassakön).

Vårens fortsatta program: 20/3 Tribute to Chet Baker med Anna-Lena Brudin/Jan Sigurd kvintett 20/3 efter konserten: ÅRSMÖTE! Alla medlemmar är välkomna! 24/4 Ronnie Gardiner All Stars  15/5 Spicy Advice Ragtime Band Har du betalt medlemsavgiften-via swish eller bg 5359-7092?