2020-01-13

Vårprogrammet

SWEJS har nöjet att presentera sitt spännande program för vårsäsongen. Det bjuder på  flera av våra etablerade favoriter men även några nya bekantskaper som vi säkert också vill införliva i favoritkategorin. Vårterminens programkomposition visar allsidighet och består av en trio, en kvartett, en kvintett, en septett och en oktett. Om du vill undvika kassakön så gäller för samtliga konserter att ”förtidsbetalning” kan göras till SWEJS swishnummer 123 166 2493 före kl. 08.00 konsertdagens morgon.

 24 januari: Amanda Ginsburg kvartett
Vi inleder decenniet med en av landets allra senaste sångstjärnor – Amanda Ginsburg - som med sina tre medmusikanter levererar välpolerade jazzpärlor på svenska som få andra. Hennes första skiva vann en Grammis förra året i kategorin Årets Jazzplatta och hon har redan vunnit flera andra priser och stipendier. Kompet består av SWEJSfavoriten Filip Ekestubbe på piano, basisten Ludvig Eriksson på bas och trummisen Jonas Bäckman. Formell inbjudan till detta evenemang utsänds ca 15 januari.

21 februari: Swedish Swing Society
Månginstrumentalisten Ulf Johansson Werre (trombon, piano, sång, vissling m.m. och dessutom medicine hedersdoktor!) är väl känd och uppskattad hos oss och återkommer denna gång i den celebra gruppen Sweden Swing Society som förutom Ulf består av den hårdsvängande klarinettisten och saxofonisten Antti Sarpila från Finland och trumslagaren Björn Sjödin. Den här gruppen kommer verkligen att göra skäl för sitt namn – ohämmat sväng på hög  social och musikalisk nivå!

20 mars: A Tribute to Chet Baker med Anna-Lena Brundin/Jan Sigurd kvintett
Många av oss har starka härliga minnen av en av jazzens superstjärnor Chet Baker. Chet levde ett dramatiskt liv men blev otroligt beundrad för sin unika trumpetstämma och sångröst som gav upphov till många oförglömliga jazzhits. Vi får återuppliva många av dessa i ett arrangemang skapat av sångerskan och ståuppkomediennen Anna-Lena Brundin och hennes sambo Jan Sigurd. Anna-Lena sjunger och spexar, Jan sjunger och spelar piano och är i sällskap med en ung Chet Baker - trumpetaren Erik Tengholm  - och i kompet gitarristen Anders Chico Lindvall och basisten Lasse Lundström (som spelat med Chet!). Bered er på ett roligt och nostalgiskt evenemang!

24 april: Ronnie Gardiner All Stars
Ronnie Gardiner – still going strong – och allas vår älskling fortsätter att leda sitt Tivoliband men som nu gör skäl för sitt nya namn – All Stars. Här räcker det att vi påminner om stjärnkonstellationen som nu hållit ihop sen seklets begynnelse: Karl Olandersson- trumpet, Claes Brodda - sax, Anders Norell - trombon, Claes Askelöf - gitarr, Mathias Algotsson - piano, Hans Larsson - bas, Ronnie Himself – trummor. En drömseptett! Och om vi har tur så kan det snart 88-årige kraftpaketet Ronnie Gardiner bjuda oss på sitt fabulösa trumsolo i Ellingtons ”Caravan”! 

15 maj: Spicy Advice Ragtime Band
Dags för tradjazzälskarna att frossa. Spicy Advice Ragtime Band är ett av våra bästa band inom den klassiska jazzen och som åtagit sig att hjälpa oss att övervinna våren. Bandet levererar en avspänd och energiladdad New Orleansjazz – från luftigt svävande solon till smattrande dueller med ett intensivt nervkittlande samspel som andas eufori och total närvaro. De som besitter dessa egenskaper är Gunnar Åkerhjelm – piano, Adam Falk – klarinett och tenorsax, Jacob Ullberger – banjo, Niklas Wennström – bas, Joakim Falk – trumpet, Cissi Larsson – klarinett och sång, Jonathan Leidecker – trummor, Håkan Persson – trombon. 
Sen får vi börja längta efter höstens program!