2019-01-19

Vårens program 1019


VÄLKOMMEN TILL VÅRENS FREDAGSMÖTEN HOS SWEJS!
Vi fortsätter att satsa på högklassig jazz vilket bör framgå av vårens program som vi har nöjet att presentera här: 
                            
25 januari: Filip Jers Quartet
Världens stora jazzlegendar på munspel Toots Thielemans har fått en efterträdare. Han är svensk och heter Filip Jers. Toots kallades till Musikhögskolan för att bistå skolan i undervisningen av Filip men blev varse att det var mästaren som fick lära sig en hel del av eleven. Filip har idag etablerat en fullfjädrad egen internationell karriär med sitt munspel och spelar helst ihop med sitt eget band med Henrik Hallberg på gitarr, Vilhelm Bromander på bas och Wille Alin på trummor, ett ytterst samspelt band efter 10 år tillsammans. Om vi har tur kommer Filip också att ge oss en snabborientering om munspelandets ädla konst förutom att bjuda oss på sin läckra musik. 

15 februari: Trinity
En grupp som fortsätter att göra succé överallt där dom drar fram är trion TRINITY bestående av Ali Djeridi – trummor, Karl Olandersson – trumpet och även sång samt Andreas Hellkvist  - orgel . Gruppens besök hos  SWEJS i september 2014 blev också en storartad succé och en  av det årets SWEJS-höjdpunkter  och vi fick omgående önskemål från våra medlemmar att bjuda in gruppen på nytt. Nu nära 4½ år senare har vi fått chansen att göra det. Sedan gänget var hos oss förra gången har man utvecklat ytterligare sin repertoar, givit ut nya plattor och visar att man tagit tillvara tiden väl.

15 mars: LSD med stråkkvartett
Nej, var inte rädd – på SWEJS bjuder vi aldrig på psykoaktiva, hallucinogena preparat utan LSD är här initialerna hos medlemmarna i den fenomenala trion som består av idel SWEJS-kändisar Fredrik Lindborg – saxofoner, Martin Sjöstedt – bas, och Daniel Fredriksson – trummor. De har strålat samman med en likaledes fenomenal kvinnlig stråkkvartett med Karin Hellkvist och Malin Thurén på violiner,  Anna Manell på viola och Emeli Jeremias på cello. Denna septett håller i dessa marsdagar på att spela in en skiva efter att framgångsrikt har turnerat med sina egna personliga arrangemang av Lars Gullins musik. Det kommer att bjudas en enastående musikupplevelse av denna unika musikerkonstellation.


26 april: Stockholm Voices
Denna grupp utlovade vi i januari förra året men på läkares inrådan till en gravid körmedlem så sköt vi upp konserten och vi gläds nu att alla är på banan igen. Den lille krabaten som orsakade uppskovet är nu 11 månader och i april 14 månader och understöder livligt att SWEJS-publiken får lyssna till hans mamma och hennes spelkamrater i Stockholm Voices bestående av   4 körmedlemmar – sopranen Gunilla Törnfeldt, alten Maria Winter, tenoren Alexander Lövmark och barytonen Jakob Solllevi som kompas av tenorsaxofonisten Klas Toresson, pianisten xxx (Mikael Skoglund?), basisten Svante Söderqvist och trummisen Calle Rasmusson.

17 maj: Kustbandet
Ännu en gammal och livligt efterfrågad bekant – Kustbandet – som har dussinet fullt av eminenta musiker om vilka vi sa senast att dom behärskar jazzens ABCDE med deras erfarenhet av Armstrong, Basie, Calloway, Dorsey och Ellington. Vi kan nu införliva F som i Fletcher Henderson i bokstavsraden. Kvinnan och de 11 edsvurna männen  är Amanda Sedgwick och Klas Toresson-altsax/klarinett, bandledare Jesse Lindgren-trombon,  Bent Persson-trumpet/kornett, Fredrik Olsson-trumpet, Bo ”Julle” Juhlin-tuba/bastrombon, Christer ”Cacka” Ekhé-trummor/sång, John Högman-tenorsax/barytonsax/klarinett, Petter Carlsson Welden-piano, Peter Lind-trumpet/sång, Hans ”Rosten” Gustafsson-banjo/gitarr , Göran Lind-bas. Den evigt klassiska jazzen kommer att ljuda vackert denna Norges nationaldag.

Notera ovanstående i din kalender för 2019:
25/1, 15/2, 15/3, 26/4, 17/5!