2017-11-12

Jubileumskonsert 24 november
SWEJS! Mmm…vilket 20-årsjubileum!! Den 24 november!
Mmm står för Musik, Mat, Miljö – alla dessa beståndsdelar når en absolut topp när SWEJS den 24 november hyllar sina 20 år – en framgångssaga som Stockholms enda lunchjazzklubb som under 20 år gästats en fredag nästan varje månad av hela den svenska jazzeliten och understundom även av utländska stjärnor. Med sina ca 500 medlemmar har SWEJS intagit en unik plats i huvudstadens kultur- och nöjesliv och trivseln har varit hög på våra spelplatser – tidigare Hotel Anglais och Sergel Plaza och på senare tid i bankettsalen i Odd Fellows-huset. Alla medlemmar bör se till att skaffa en biljett och de som ännu inte är medlemmar är också välkomna men rekommenderas att passa på att nu teckna medlemskap som gäller för hela 2018! Nu till våra ”triple-m”!
Musik: Jubileumskonsertorkester är  STOCKHOLM SWING ALL STARS. Bandnamnet är i högsta grad adekvat då alla ingående musiker är stjärnor var och en för sig och har som sådana etablerat sig som obestridliga SWEJS-favoriter: Fredrik Lindborg-saxar, Klas Lindquist-sax/klarinett, Karl Olandersson-trumpet, Dicken Hedrenius-trombon, Daniel Tilling-piano, Göran Lind-bas, Mattias Puttonen-trummor – ett gäng som inte bara är fantastiska solister och landets bästa på sina respektive instrument utan väl sammansvetsade i sitt samspel och som kommer till uttryck i bandets kreativa arrangemang av våra älskade och svängiga jazzstandards. Bandet fyllde Konserthustes stora sal i början av september och många som bevistade den konserten har sagt att detta gäng måste man få höra igen och nu köpt biljetter till vår SWEJS-konsert.
Mat (eller Måltid): Redan när du anländer i ottan eller senast vid ca 10.30-tiden (Konserten börjar kl. 11.20) så åtgärdas din torra strupe och på ett sätt som är förenligt med utskänkningstillståndet denna tidpunkt på dygnet. Sedan serveras EN HÄRLIG LUNCH med ett glas vin eller  öl kl. 12.15 -13.00 mellan konsertens första set och andra set. För denna undfägnad svarar köket som sköter restaurationen vid Grand Central Hotel som numera förvaltar Vasateatern.
Miljö: Jubileumsfestligheten sker i anrik teatermiljö – på VASATEATERN på Vasagatan 19 mellan Kungsgatan och Norra Bantorget. Vasateatern grundades redan i slutet av 1800-talet och var under hela förra seklet en av stans främsta teaterscener med Gösta Ekman d.ä. och Karl och Per Gerhard som namnkunniga teaterchefer. När fastigheten byggdes om till hotell för några år sedan skedde en genomgripande renovering även av teaterdelen. Ett stort antal byggnadsantikvarier var engagerade i flera år för att återskapa prakten och autenticiteten i teaterlokalen och resultatet har blivit magnifikt och bara den upplevelsen ger full valuta för deltagaravgiften.
Vi måste anmäla till Vasateatern SENAST TORSDAGEN DEN 16 NOVEMBER hur många vi blir. Således kan vi tyvärr inte ha någon nyförsäljning av biljetter vid dörren den 24 november – endast utlämning av redan försålda men ännu ej uthämtade biljetter kan ske då. Säkerställ därför omgående att vi får din anmälan/beställning av biljett. I slutet av kommande vecka är det för sent.
Biljetten som inkluderar allt som ovan nämnts kostar 500 kr och anmälan sker genom betalning till SWEJS plusgiro 122 85 27-6 eller swish till 070-5688071. Ange namn och ”24 nov” på betalningsordern! Det tar ett par dagar innan en pg-betalning blir synlig för oss så komplettera gärna denna med mejl till bo.ahnegard@ahnegard.se att betalning utförts. Ev. frågor besvaras av Anders Sjöstedt, 070-216 60 37, eller Bo Ahnegård, 070-568 80 71.