2015-09-09

18 SEPTEMBER MARCKS BROTHERSVÄLKOMMEN DEN 18 SEPTEMBER OCH KONSERT MED MARCKS BROTHERS OCH SEDAN TILL HÖSTENS ALLA FORTSATTA KONSERTER!!
Äntligen är det höst! Och nu talar vi om riktig höst, inte den halvmesyr vi upplevt de senaste månaderna. Hoppas att alla liksom vi i styrelsen längtar tillbaka till härliga höstluncher på SWEJS som avnjuts som vi är vana vid med det bästa av svensk jazzmusik. Här kommer inbjudan till första konserten den 18 september men också med en översikt av hela vårt fina höstprogram.
Vi startar fredagen den 18 september med den skönt svängiga kvartetten Marcks Brothers, en kvartett för vilket allt fungerar – kemi, samspel, fenomenal känsla för den härliga välkända amerikanska sångboken. Namngivare till bandet är inte en grupp välkända filmkomiker utan basisten Magnus ”Mankan” Marcks som kompletteras med sina spelbröder, överkukun för svensk jazz i sin roll som ordförande i Föreningen Sveriges Jazzmusiker John Högman med sin utsökt melodiösa tenorsaxofon, gitarristen Mats Larsson och trummisen Bosse Söderberg.
VÄLKOMNA TILL DENNA FINA HÖSTSTART MED ”HAPPY JAZZ” NÄR DEN ÄR SOM LYCKLIGAST!
I oktober råder festivalfeber när Stockholm Jazz Festival pågår den 9-18/10. Givetvis är SWEJS en av festivalens 40 spelscener och vi har nöjet att den 16/10 bjuda på spännande tenorsaxduell mellan den legendariske Nisse Sandström och hans hälften så gamle utmanare Jonas Kullhammar, som är en av den nya generationens mest bemärkta musikanter. Denna ”sax chase” understöds av den prisbelönta kompgruppen, Leo Lindberg, piano och också vår huspianist, Kenji Rabson, bas och Moussa Fadera, trummor. Festivalens bästa lunch!   
Storbandsdags är det den 20/11 när en av våra populäraste crooners Hayati Kafe står på scenen med sina excellenta vokaltolkningar av främst amerikanska evergreens. Han gör detta med mycket kraftfullt stöd från sitt storband Carefree Big Band. Hayati har varit uppskattad av SWEJS-publiken i sällskap med mindre grupper men här kommer han att visa att han kan domptera ett fullvuxet storband. Eventuella novemberdimmor kommer att skingras av det musikaliska utspelet!
December är julbordsmånad och den 4/12 hyllas brännvinskungen L-O Smith med att hans ”alter ego” trumslagaren Janne Kullhammar leder sitt band Janne Kullhammar & Smith Resolute Jazz Band i vilket också ingår Anders Ekholm, tenorsax, Claes Askelöf, gitarr, Per Karlström, piano, och SWEJS-bekantingen Jan Adefelt, bas. Absolut ren jazz garanteras! Kapellmästarens presentationsteknik bär vittnesbörd om hans släktskap med sonen Jonas.
 ”Absolut” är också temat när vi traditionsenligt erbjuder en andra konsert i december, den 18/12, och likaledes traditionsenligt är musiken traditionell. Bandet heter Absolut Jazz.

NOTERA NU OMGÅENDE I KALENDERN HÖSTENS DATUM: 18/9, 16/10, 20/11, 4/12, 18/12! VÄLKOMNA! 

Som vanligt gäller:
>Tider, plats och priser: Kassan öppnar 10.45, baren öppnar och husbandet startar 11.00, konserten 12.00 som följs av jam. V:a Trädgårdsgatan 11A är adressen. Entré och lunch 250 kr för medlem, 300 kr för övriga. 100 kr mindre för den som avstår från den erkänt goda lunchen.. MATPLATSER HAR  PRIORITET OM DET BLIR FULLT!