2014-09-10

19 september Trinity m Karl OlanderssonVälkomna till SWEJS höstsäsongen 2014!
Höstpremiär fredagen den 19 september med succétrion Trinity!

Efter denna heta sommar hoppas vi att du ska vara beredd att komma till oss på SWEJS och uppleva en höst där vi bjuder på en blandning av  ”hot” och ”cool”. Oavsett gradtal på musiken så är vårt program det bästa du kan lyssna till eller vad sägs om följande meny:
September: Höstpremiären begås fredagen den 19 september när vi har nöjet att bjuda på den fantastiska trion Trinity bestående av trumpetaren (och ibland sångaren) Karl Olandersson, B3-organisten Andreas Hellkvist och trumslagaren Ali Djeridi.  Trinity har under det senaste året turnerat runt i hela landet och succén har varit total var man än har spelat. (Detta höstprogramsutskick är samtidigt en inbjudan till denna lunchkonsert.)
Oktober: Stockholm  Jazz Festival äger rum 10-19 oktober med jazzkonserter på många ställen i stan. SWEJS har äran och nöjet och delta på festivalveckans fredag den 17 oktober med ett gediget inslag: Kjell Öhmans Trio (med Hans Backenroth och Chris Montgomery) med Ulf Andersson altsaxofon – fyra av landets elitmusiker.
November: En av SWEJS-publiken största favoriter är Svante Thuresson som kommer till oss fredagen den 14 november. Svante behöver ingen närmare presentation men vi tycker att det är trevligt att konstatera att uppskattningen mellan publiken och Svante är ömsesidig. Svante får musikaliskt understöd av Calle Bagges Trio.
December – den 5:e: Ett annat favoritgäng för SWEJS:arna är Sound of Swing Big Band (SOSBB). Bandet gästar oss fredagen den 5 december och har förstärkt sig med den mästerlige höjdtrumpetaren Lars Lindgren. Bandet tar med sig arrangemang av storbandsjazzens mest berömda höjdtrumpetare Maynard Ferguson och Lars förfogar även över en av Maynards trumpeter. SWEJS-publiken garanteras en unik upplevelse!
December – den 19:e: Höstterminsavslutning och julstöksavkoppling! Traditionen påbjuder traditionell musik och sådan kommer av ypperligt slag fredagen den 19 december framförd av ett av landets främsta band i sin genre, Spicy Advice Ragtime Band.  SWEJS julseder påbjuder också sångliga inslag av vår egen stjärngosse Deri Rowlands som ger oss några evergreens tillsammans med bandet.
Notera nu i din kalender: ”SWEJS” den 19/9, 17/10, 14/11, 5+19/12! För alla konserter:
Tid, plats, pris: Kassöppning 10.45, bar och husband 11, konsert 12, sen jam. Västra Trädgårdsgatan 11 A (Odd Fellow-huset). Entré+lunch 250 kr för medlem, 300 kr för övriga. (Ej lunch: 100 kr lägre pris).
VÄLKOMNA den 19 september och sedan resten av hösten!!