2010-09-28

15 oktober Tribute to Oscar Peterson-pianojazz

En hyllningskonsert till den fantastiske och virtuose kanadensaren Oscar Peterson. Vår egen Oscar är Daniel Tilling vid pianot, Ulf Adefelt bas och Jesper Kviberg trummor. tillsammans OP 3. Lika berusande som drycken med det namnet.

Efter konserten kommer en liten extrakonsert ”the four brothers” - Bröderna Agnas med trumspelande Konrad (20 år), Kasper (18 år) på gitarr, Mauritz (14 år) med bas och sång och Max (12 år) på piano . De framträdanden som grabbarna hunnit göra hittills har gjort dånande succé. Vid tävlingen Young Jazz Comets på Fasching häromveckan vann gruppen att få spela på den prestigefulla Umeå International Jazz Festival. Taket lyfte sig när Max fickmotta solistpriset på 10.000 kr från Laila och Charles Gavatins stiftelse. Kom och övertyga dig om att framtiden för svensk jazz verkar mycket lovande. Ett unikt tillfälle att få lyssna på Agnas-bröderna så här i början av sin karriär. Något att berätta för barnbarnsbarnen om 20 år. I hörnet står farmor Solveig Agnas och trampar i takt till musiken. Hon blundar och ler lite smått.
- För mig så är jazz som luften man andas och vattnet man dricker och jag är så stolt över dem.


För övrigt är allt som vanligt. Vi släpper in 11 och då välkomnas vi av husbandet som underhåller medan du köper lite dricka och morsar på kompisarna. Konserten börjar 12 och efter Angas blir det jam såsom brukligt så ta med instrumentet om du är jamsugen.

Adressen är Odd Fellows Västra Trädgårdsgatan 11 A och om Du inte är medlem eller vet om klubben så är Du välkommen att pröva på. Maten kostar 130 kr och smakar för mer. Inträde 120 kr för medlem och 170 för icke medlem. Medlemskap kostar 200 kr och då bjuds du på första entrén och får en kallelse till varje konsert.

Välkommen

Resterande program
12/11 Vår husbandsgitarrist Fredrik Olsson med svensk/amerikanskt
The Intercontinental
3/12 Zoie Finer, Sarah Dawn Finers likaledes skönsjungande syster
17/12 Jump4Joy med Ulf Sandström, julkul som vanligt

Meddela Din mailadress till info@swejs.se så får Du våra kallelser på mailen.